Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Lamper i nordisk stil til stuen

Stuen er et sentralt rom i huset som vi ofte bruker til flere forskjellige funksjoner. Derfor er den rette belysningen i stuen viktig, og her spiller lamper til stuen en viktig rolle. Vi hjelper deg litt ved å guide deg videre og samtidig gir vi deg noen av de populære forslagene på lamper til stuen. Det betyr ikke at du ikke skal være nysgjerrig og utfordre våre forslag, men les gjerne våre råd om belysning til stuen.
Trenden i den nordiske stil er endel omtalt og derfor har vi ekstra fokus på den. Så derfor finner du noen av lampene nedenfor i en kjent stil som gjenspeiler de typiske trekkene som er i stilen - interiør og trender fra den nordisk stil til stuen.

Populære typer lamper til stuen:


 

Perfekte stuelamper krever omtanke

Det er et par ting du bør tenke på før du velger en stuelampe, og vi hjelper deg ved å liste opp de ulike typiske scenarioer når du skal bestemme deg for stuelamper. Derfor vurderer vi ikke designet, men funksjonen som lampen skal gi. I noen rom anbefaler vi en allmennbelysning med f.eks. spotter, mens vi anbefaler at du i stuen har forskjellige lyspunkter/lamper fordelt i rommet.

 • Hengelamper til stuen
  Mange har et takpendel (pendellampe) over salongbordet. Her skal du spesielt være oppmerksom på at takpendelen skal være lukket slik at du ikke ser direkte på lyspæren.
 • Hyggekrok i stuen
  Du kan få ekstra lys til mørke hjørner i stuen ved å henge opp et par lamper eller en. klyngependel.
 • Materiale på lamper i stuen
  Det er verdt å vite at metallamper fokuserer lyset i den retningen som skjermen vender (oftest nedover og til siden), hvorimot glasslamper kaster lyset rundt i rommet. Tenk på hva du trenger av lys i stuen.
 • Leselys eller lys til håndarbeid
  Det er mange som enten leser, sitter med håndarbeid eller bruker en gulvlampe, bordlampe eller vegglampe til flere funksjoner. Tenk derfor over hvilket lys du trenger, og hvis du f.eks. trenger både arbeidslys og hyggelys, så velg en lampe med innebygget dimmer (bruk vår filterfunksjon).

Ideer til lamper i stuen


Belysning stue - Hygge eller sterkt lys?

Når et rom som stuen har flere forskjellige funksjoner bør du tenke på hvilket lys du bruker i lampene dine. Skal de gi et skarpt lys? Det kan jo være godt hvis man skal spille et brettspill. Eller skal du ha et hyggelys når du ser på TV? Men faktisk trenger du ikke å bekymre deg, vi har 2 måter å hjelpe deg på:

 • Stuelamper med innebygget dimmer
  Lamper med en innebygget dimmer, noe som imidlertid begrenser utvalget litt, men det er et godt valg spesielt til gulvlamper som skal brukes til lesing/håndarbeid.
 • Lyspærer som kan dimmes med alm. bryter
  Philips har laget den smarte lyskilden "SceneSwitch" som du kan dimme i 3 styrker. Dette betyr at du har god belysning til lesing og hyggelys når du ser på TV.

Smart pære med dimmer i


Smart styring av lys og lamper i stuen

Vil du ha enda smartere lys uten å ha problemer med å installere, skifte kontakter og kostbare elektrikerregninger? Så har Philips laget et fantastisk smart sett med en LED pære og en trådløs dimmer - du finner Philips Hue dimmersett her. Sett lyspæren i lampen din og trykk på fjernkontrollen!
Du kan også ha fjernkontrollen liggende på salongbordet, feste den til veggen (montering inkludert), eller lime den fast under salongbordet. :) Du kan koble opp til 10 lyspærer til samme fjernkontroll.

LED pære inkl. lysdæmper-kontakt

Les mer

1-51 of 151

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

1-51 of 151

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Hjelp til belysning stue inspirasjon

Vi vil gjerne hjelpe deg med å få den perfekte belysningen i stuen. Vi tror det er et av de viktigste rommene, da vi tilbringer en del tid nettopp i stuen, men også fordi rommet blir brukt til flere forskjellige funksjoner. Så derfor har vi forsøkt å lage en veiledning, en slags belysning-stue-inspirasjon hvor du kan få hjelp til din innredning med lys.

Man kan kanskje tro at det bare er å kjøpe lamper og sette dem opp, men siden du bruker rommet til alt fra brettspill til lesing og håndarbeide og til å se på TV, er det store krav til belysningen i stuen din, så du kan skape det perfekte miljøet uansett hva du skal gjøre. Men selvfølgelig skal det ikke høres ut som om vi synes det er veldig vanskelig, du skal bare tenke deg om en ekstra gang om hva du skal bruke lyset i stuen til.

Vi prøver derfor å gi deg inspirasjon til godt lys i stuen, slik at du får mest mulig ut av det i hverdagen. Dette gjelder både lyset som kommer ut av lampene, men selvfølgelig også lampen du velger å bruke i rommet. Få det hele til å matche, og hvis du er i tvil så kontakt oss bare på chat, e-post eller telefon.

Leter du etter vegglamper til stuen?

En spesielt viktig funksjon som mange leter etter er leselys ved sofaen. Årsaken er at mange sitter og leser, strikker eller gjør annet håndarbeid. Men å finne en god lampe til lesing eller håndarbeid kan være vanskelig, så du bør tenke på om det er en vegglampe til stuen eller om det er en annen type lampe du trenger. Vegglamper har den fordelen at du ikke trenger å bruke gulv- eller bordplass for å ha lampen stående, og en vegglampe kan du ofte kjøpe til en rimelig pris.

De fleste vegglampene er koblet til en stikkontakt, og det er ofte en bryter på ledningen eller på selve lampen. Det er veldig praktisk i forhold til gulvlamper hvor bryteren vanligvis sitter på ledningen, så du må gå ned på gulvet for å slå lyset av eller på. Vegglamper er også tilgjengelige i en rekke farger og former, og det er helt sikkert også en lampe som passer inn i stuen din.

Vær også oppmerksom på at du ofte kan få vegglamper til stuen som passer inn i serien med en gulvlampe og/eller bordlampe. Det er praktisk da vi anbefaler flere lyspunkter i hjemmet, fordi øynene dine har best av å få lys fra flere steder når du trenger å konsentrere deg om å se på TV eller lese etc. Så du kan få en vegglampe som passer med bordlampe, gulvlampe og pendler (hengelamper til stue).

Et lite tips fra oss, helt gratis selvfølgelig, er at du kan velge vegglamper med flexarm, noe som er veldig praktisk når du vil bruke vegglampen som leselampe.

Taklampe med godt lys til stuen

Hvis du vil ha en god grunnbelysning i stuen er det en god ide å se på taklamper til stuen. Taklamper er imidlertid et vidt begrep, for det kan være alt fra takspoter til innebygde spoter og til plafonder (taklamper). Men alt er laget for å kunne gi deg en god grunnbelysning, forstått som en belysning som ikke skal brukes til leselys, hyggelys eller lignende, men bare en gruppe belysning som kan sikre at du alltid har en viss mengde lys, i hvert fall til du slår det av :)

Dette betyr imidlertid ikke at grunnbelysning ikke kan dempes. Du kan gjøre det med en dimmerbryter, og at du så ser etter de dimbare taklampene. Men du kan også overveie å ha taklamper som kan slås delvis av og på, så når du ser på TV, kan du slå av lyset i den ene delen av stuen. Du bør enten ha en slik oppsetting i kontaktene dine og ellers må du ha Philips Hue installert - vi kan hjelpe med Hue-systemet til stuen, men ikke med installasjon av kontakter.

Taklamper til stuen kan også være strømskinner med spots (hvor du også kan henge pendler i). Tanken med strømskinner er at du kan sette opp spots som du kan flytte, eller du kan velge den typen taklamper fordi du selv vil bestemme antall spots i skinnen og stedet hvor de er montert i skinnen. Strømskinner som taklamper gir deg altså en svært fleksibel løsning, samtidig som du får et veldig fint lys - du kan også bruke spotene til å lyse opp på dine malerier og andre flotte ting på reoler etc.

Lys i stuen med hyggelys

Skal du ha ekte hyggelys i stuen? Så kan vi også tilby noen lekre ting som ikke er til å motstå. Vi har nemlig både elektrisk LED lys til staker, lanterner, osv., men vi har også oppladbare leselamper og lamper med farget lys som er laget for å gi litt ekstra hygge i stuen. Faktisk har alle medarbeidere her på LampeGuru.no valgt å ha en eller annen form for hyggelys i stuen, de fleste har elektrisk lys, men flere har også Philips Hue, hvor de er spesielt glade i de varme orangerøde fargene når de ser på TV om kvelden.
Hyggelys er selvsagt et vidt begrep, men vi mener det som en belysning som ikke er den primære og det lyset som ikke skal brukes til en funksjon. Du må forestille deg at det er lys som stearinlys eller orange-rødt lys som kan lyde "mindre heldig", men det er altså et flott hyggelys når du ser på TV.

En annen mulighet til å få et koselig lys i stuen er å ha en klyngependel. Vanligvis brukes en klyngependel i hjørnet av stuen for å gi litt ekstra lys, men selvfølgelig også et dekorativt utseende som oftest skapes med store dekorative globepærer. Lyset i disse globepærene er nesten alltid i en varm gylden farge, som også er utrolig koselig når du sitter og ser på TV eller spiller brettspill med barna. Mulighetene er mange og løsningene ligger for dine føtter.