Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Lamper over spisebord med lys til hygge & lekser

Faktisk tror vi at nettopp lamper over spisebordet er en av de viktigste lysene som du bør ta stilling til. For du bruker mye tid rundt spisebordet, og du bruker ganske sikkert spisebordet til mye mer enn å spise der. Derfor bør du tenke på et par ting med hensyn til lamper over spisebordet, og vi vil gjerne hjelpe deg litt. Vi har delt det i noen få avsnitt, og i bunnen finner du lampene vi anbefaler til over spisebordet.

De bestselgende lampene over spisebordet er:


 

Lampens størrelse over spisebordet

Hvilken lampe som er riktig for deg over spisebordet er et spørsmål om smak og behag. En stor lampe over spisebordet gir følelsen av trygghet og skaper et "rom" rundt spisebordet. En stor pendel bør forstås ut fra størrelsen på bordet du har den over, men hvis vi skal gi deg noen forslag, kunne de høres ut som dette (Ø betyr diameter):

 • Lamper til 4 pers. spisebord (ca. L140cm)
  - Én takpendel på Ø40-55 cm.
  - To takpendler på Ø20-39 cm.
 • Lamper til 6-pers. spisebord (ca. L190cm)
  - Én takpendel på Ø40-55 cm.
  - To takpendler på Ø35-50 cm.
  - Tre takpendler på Ø25-40cm.
 • Lamper til stort spisebord (over L300cm)
  - To takpendler på Ø40-55 cm.
  - Tre takpendler på Ø35-50 cm.
  - Flere takpendler - Tænk kreativt med f.eks. 5-10 små pendler Ø10-20 cm.
 • TIPS: Heng lampen, så den nederste kanten er i samme høyde som når du sitter på stolen med en knyttet hånd på hodet.


2 store lamper over spisebord


Perfekt belysning over spisebord

Det perfekte lyset over spisebordet er faktisk mulig, men du er nødt til å kjenne dine behov! Derfor guider vi deg for å bli klar over dine lysbehov rundt spisebordet, for lysets størrelse og fargen på lyset er et personlig valg. Men bruker du spisebordet til…

 • Lekser/arbeid, spisning og hygge
  - Se på den smarte Philips SceneSwitch pæren (se også banneret nedenfor) som kan dimmes i 3 lysstyrker bare ved å bruke din egen vanlige kontakt. Deretter har du 3 lysstyrker, en til arbeid, en til spisning og en til hygge.Se lyspæren her.
 • Kun til lekser/arbeid og spisning
  - Da har du behov for en LED pærer i en passende watt. Vi anbefaler at du har ca. 6W LED / 40W lyspære pr. meter spisebord.

LED pære med 3 lysstyrker


Flytt lampene når du får gjester

Kjenner du problemet med at lampene dine henger på et feil sted sted når du flytter spisebordet (eller forlenger det) når du får gjester? Det fins en smart og rimelig løsning på hva du kan gjøre - igjen og igjen - Lysskinne til lamper over spisebordet! Det smarte er at du bare skrur lysskinne inn i taket, setter lampens ledning i en pendeladapter og stikker den i skinnen. Når det så kommer gjester kan du flytte lampen lenger ut, slik at den igjen er på midten av spisebordet. Eller du kan ha en ekstra lampe liggende slik at du kan sette 2 lamper i når du forlenger bordet. Det du trenger er:

Lamper i strømskinne over spisebord

Les mer

1-51 of 108

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

1-51 of 108

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

VITA Copenhagen lamper, er de helt perfekte, fordi du får både kule danskdesignede lamper og perfekt lys på spisebordet. Det samme gjelder DybergLarsen som også er dansk design, men her får du litt bedre kvalitet, og de er som regel også montert ved levering.

Hva er det beste materialet?

Det er i utgangspunktet 2 typer materiale å ta hensyn til, eller minst 2 funksjoner du får fra dem. Det har nemlig stor betydning om du velger den ene typen eller den andre typen. Fordi du blir nødt til å bestemme deg for om du vil ha lamper i spisestuen som sprer lyset i hele rommet eller om du foretrekker lamper som har et fokusert lys ned på spisebordet og dermed skaper et mer lukket miljø rundt bordet.

For å ta lampene som sprer lyset ut i rommet så har det den fordelen at du selvfølgelig får et mere opplyst rom. Vi vil foreslå at du har det, hvis du bare har få andre lyskilder i rommet (lyskilder som vinduer og andre lamper) og derfor ønsker å få mest mulig lys i hele spisestuen eller i din åpne kjøkkenløsning.
Disse lampene er laget av glass, plast og lignende transparente semi-gjennomsiktige materialer.

Hvis du imidlertid har lys nok i spisestuen bør du kanskje velge lamper som har et mer fokusert lys, dvs. hvor lyset i lampen ikke er spredt ut i hele rommet, men er rettet ned på spisebordet. Disse mer lukkede lampene gir ofte litt mer følelse av "plass" når du sitter rundt spisebordet, fordi lysstrålen er rettet ned mot bordet og resten av rommet er litt mørkere.
Lamper du bør se etter er metalllamper eller lamper i tykk plast (evt. farget) plast.

Flotte tilbud på lamper til spisestuen

Selvfølgelig er det nok å bruke pengene på, når du innreder spisestuen. I tillegg til de alltid rimelige prisene i butikken har vi derfor også et stort outlet med mange gode tilbud på takpendler til spisestuen, så kanskje du finner akkurat den lampen du leter etter. Vi setter vår ære i alltid å ha gode priser på våre lamper, men noen ganger får vi muligheten til å kjøpe enda bedre inn, f.eks. hvis en lampe utgår eller leverandøren har kampanjer.

Men selvfølgelig er det også mulig at vi kan gi deg en ekstra god pris hvis du trenger flere lamper til spisestuen, så vær så snill å ikke nøl med å kontakte oss. Men husk noe for noe - vi har gode priser på lamperne her, så hvis du skal ha ekstra gode priser må det være fordi du kjøper mer enn bare én lampe til spisestuen. Du trenger sannsynligvis også lamper til andre rom, eller hva med en gulvlampe eller noe annet?

Få inspirasjon til belysning i spisestuen

Leter du etter ekstra inspirasjon til belysning i spisestuen, vennligst ikke nøl med å kontakte oss. Vi kan nok ikke gi råd om din smak, men vi vil gjerne hjelpe deg med spørsmål til å velge størrelse eller kanskje det riktige lyset til spisestuen din. På den måten vil du kunne få mest mulig ut av din åpne kjøkkenløsning eller spisestue - og hvis du tenker på det, så bruker mange mennesker faktisk enormt mye tid tid rundt spisebordet, som i dag er blitt familiens samlingspunkt i huset.

Ta også en titt på vår instagramprofil (@lampeguru) samt vår facebook-side hvor vi kontinuerlig legger opp noen flotte bilder. Bilder som er laget for å skjerpe tankene dine og gi deg den ekstra inspirasjonen vi ofte søker om hjemmeinnredning og belysning. Du kan også se vår kategori Interiør, hvis du trenger inspirasjon til belysning i resten av huset.