Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Smarthus - Få et Smart Hus

Hva er Smarthus? For oss er Smarthus en betegnelse for dagens hus, hvor det er installert materiell og elektronikk som automatisk sørger for å utføre forskjellige oppgaver i huset. Tidligere var Smarthus noe man snakket om i forbindelse med eneboliger, dag finner vi Smarthusteknologi og løsninger i leiligheter, rekkehus, på hytta og selvfølgelig i eneboliger. Det finnes i dag utallige produkter på markedet, det interessante er når vi kombinerer de forskjellige muligheter og løsninger.

I det Smarte hus, går garasjeporten opp og lyset tennes når du er 100 meter fra huset. I den samme bolig tenner lyset stille om morningen, starter litt før vekkerklokka, samtidig som kaffemaskinen går i gang med å brygge dagens første kanne med kaffe. Om natten - tenner lyset kun svakt hvis du våker og skal opp, samtidig som varmstyringen i boligen gjør at temperaturen i huset er litt lavere klokken 02:00 om natten - enn den er når vi står opp for å spise frokost. Alle disse funkjsoner er en del av et Smarthus.

Smarthus

Smart Lys til hjemmet

Hvis vi tenker Smart lys til hjemmet, er Philips Hue den den støste spiller på markedet, ikke kun fordi Philips Hue er et kjent merke - og fordi det virker, men også fordi Philips Hue enkelt kan integreres med både Apple Homekit, Google Home og Amazon Alexa. I tillegg kan du enkelt styre dette direkte via app og bluetooth tilkobling. Det er flere muligheter og flere tusn app's som enkelt gir deg mulighet for å styre lyset i huset, samtidig som du kan tilkoble andre merker og produkter som kjører på Zigbee teknologien.

Hvis du er ny i Philips Hue verden - anbefaler vi deg at du leser vår Philips Hue Guide

Philips Hue

Les mer

1-51 of 165

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

1-51 of 165

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Hva er intelligent og Smart lys?

Intelligent lys er ikke noe nytt - og er helt enkelt at ditt lys styres via en annen og smartere måte en kun via kontakten på veggen. Det kan være at styringen foregår via en fjernkontroll, eller via din smarttelefon eller nettbrett via App. Forbindelse fra fjernkontroll til ditt lys foregår typisk via Bluetooth eller WiFi. Fordelen med WiFi er at du har adgang til ditt lys fra alle steder - også hvis du ikke er hjemme. Forestill deg at du kommer hjem senere enn forventet, for å sikre at ditt hus ikker innbyder til tyver, går du enkelt inn via din App og tenner lyset i huset.

Hvilke muligheter gir intelligent lys?

Mulighetene er uendelig mange med intelligent lys - de fleste produkter i denne kategori kan innstilles via timer - noe som betyr at du setter lyset til å tenne og slukke som du selv ønsker. Tidligere brukte man en  manuell timer på hver lampe hvis man hadde behov for enkel ferie styring av lampene ved ferie og reise, i dag foregår dette direkte i selve LED pæren.

Enkelte produkter har behov for IFTTT - noe som gir mulighet til å programmere ditt lys til å blinke, skifte farge, eller annet hvis du eksempelvis får en mail eller blir tagget på Facebook - eller hvis det blir overskyet utenfor, det er nesten ikke grenser for hva man kan gjøre. Denne funksjon brukes på produktene fra Philips Hue og Lifx.

Du kan også bruke lyset til Wake Up light, altså det å bli vekket på en myk og varm måte med lys. Forestill deg at lyset på soverommet langsomt tenner hver morning, slik at du ikke blir blendet og du får en mere naturlig måte å bli vekket på hver morning. Du kan også sette lyset til å tenne hver kveld når du kommer hjem - dette fungerer via din smarttelefon og lokasjontjeneste.

De store Smarthus merker

Innenfor området intelligent og smart belysningen - er den største aktør på markedet helt klart Philips Hue. Her får du et stort utvalg med mulighet for led lys til hele huset, som kan styres via, trådløse kontakter og stemmestyring. Philips Hue er uten tvil den største spiller på markedet for smart og intelligent hjemmebelysning - og er dermed et godt valg til deg som er nye på markedet i forbindelse med smart og intelligent belysning. Philips Hue er nemlig utrolig enkel i bruk - samtidig gir systemet deg mange muligheter, muligheter som du selv kan se og vi kan hjelpe deg med, alt sammen via direkte og enkel styring via App på din smarttelefon eller nettbrett.

Det finnes faktisk alternativer innenfor smarthus belysning, her snakker vi om LIFX som også er en stor spiller på markedet. LIFX har et noe mindre utvalg enn Philips Hue, men en fantastisk lyskvalitet som også blir brukt i næringsbygg. Fordelen med LIFX er at de ikke krever en bridge, men at du kan sette led pæren direkte i din lampe og deretter finne den i din LIFX app.

Elgato en en annen spiller på markedet når vi snakker Smarthus. De har utviklet en serie innenfor smarte produkter til boligen, her finner vi både smart plugg, bevegelsessensor og termostater. Især er deres Smart plugg og smarte termostater til varmestyring noe som markedet har tatt godt imot, da du her har mulighet for å fjernstyre alt som kan plugges i en stikkontakt med deres plugg og termostat.

Smart og intelligent varmestyring

Det fantastiske (og fremtiden) med smarthus produkter, er at du kan styre hele boligen på en smart og intelligent måte. Dette betyr ikke at det blir vanskelig å styre hele boligen, eller at hele dit hjem skal styres via App, men det betyr at alle de enheter hvor det gir mening - skal kunne kommunisere sammen. Noe som er viktig for oss i de produktene vi tilbyr, er at de fortsetter å være smarte, for det er faktisk produkter som ellers er smarte, som faktisk også er smarte i i private boliger.

Hvis vi tenker smart styring av boligen, kunne det jo være at lyset på soverommet tente 10 minutter før vekkerklokka, og når vekkerklokka ringer, tenner kaffetrakteren, slik at når morgen dusjen er over, er kaffen klar! Samtidig som du er i dusjen, kunne vi jo forestille oss at gardinene som var trukket for om natten, ble trukket tilbake og automatisk åpnet vinduet. Når du senere går på jobb - lukkes vinduet automastik, lyset slukker, kaffetrakteren slukker mm. Det er dette vi kaller for Smarthus - og smart og intelligent styring av hjemmet.

De fleste av oss vil gjerne spare på strømmen. Det er faktisk mulig å spare opp til 30% på den årlige strømregning med Smarhus lys og varmestyring. Vi har i dag varmestyring fra Neatomo og Tado. Felles for disse er optimal varmekomfort med minst mulig forbruk. De fleste av oss bruker de fleste av døgnets timer i sengen og på jobb - så hvorfor skal skal hele huset være oppvarmet til 23 grader når vi ikke er tilstede eller sover?

Smart varmestyring handler om å behagelig komfortvarme når vi er tilstede - og nedsatt temperatur og forbruk når vi ikke er tilstede eller sover. På denne måte kan man enkelt justere strømregningen og samtidig forbruket.

Smart styring via APP

Vi er alle litt redd for innbrudd, så her har vi en smart løsning som er super når vi ikke er tilstede i boligen. Det er stikkontakter som selv tenner og slukker, etter du via app har programmert hvilke tider hvor lampene skal være tent. På denne måte kan lamper og andre apparater tenne og slukke som det passer deg. Du kan også holde et øye med strømforbruket via flere av disse Smart Plugs.

Faktisk finnes det også flere automatiske tenn og slukk funksjoner i mange av de smart hjem produkter som er på markedet i dag. Eksempelvis kan du i din Phillips Hue app sette lyset til selv å tenne og slukke på bestemte tider - eller når du går hjemmefra (og omvendt). Det samme er med mange av de andre Smarthus merker som er på markedet, det er derfor du allerede nå har mulighet til å få Smart styring med de løsninger du finner her på vår side.