• Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Lamper og pærer med sensor

Det er 2 forskjellige typer sensorer som du må vite forskjellen på. Bevegelsessensoren (Motion sensor) slås på når den registrerer bevegelse, og slår seg av når det ikke er bevegelse. Skumringssensor (Daylight sensor) slås på når det blir så mørkt at man har bruk for lys og slås av igjen når det blir lyst igjen.
Pærer og lamper med sensor er egnet for steder hvor du kommer og går ofte og steder der kontakten er dumt plassert, f.eks. på badet, i gangen, garasjen eller i klesskapet etc. Se utvalget nedenfor.

Les mer

1-51 of 52

1-51 of 52

Pærer med sensor som tennes av seg selv

LED-pærer som slår seg på selv når det er bevegelse er svært populære, for de kan settes i en hvilken som helst lampe som passer til sokkelen. Derfor er det veldig enkelt å sette en LED-pære med bevegelsessensor i din nåværende lampe og få lys som tennes av seg selv. De fleste bevegelsessensorlampene er smarte fordi de registrerer bevegelser langt fra lampen, noen opp til 10 meter fra lampen. De er veldig følsomme, så du trenger ikke å svinge med armene for å tenne lyset.

Pærer med bevegelsessensor gir god mening flere steder i hjemmet, og vi bruker dem over hele huset hvor det kan være fornuftig. Du trenger ikke å skifte lampene dine til nye lamper bare for å få en sensor i lampen. Det er fornuftig å sette sensorpærer i flere av lampene du har hjemme. Du kan lese mer om hvor vi bruker pærer med sensor hjemme i et annet avsnitt nedenfor.

Lamper som tennes av seg selv

I dag har vi også noen lamper med sensorer som det vil være svært fornuftig å sette opp i hjemmet. En lampe med innebygd sensor kan brukes i mange forskjellige rom, og de gir vanligvis et veldig godt lys som også passer for generell belysning i rommet. Lamper som slår seg på selv når du beveger deg har alle innebygde LED-lys, noe som er praktisk da de ofte slås på og av mange ganger. LED-lys kan lett motstå de mange på/av på en sensorlampe, og selvsagt er det åpenbart at LED-lamper sparer mye strøm sammenlignet med tidligere lys.

Selv bruker vi lamper med bevegelsessensorer flere steder, men spesielt på badet og i gangen er vi glade for det. Det er på begge steder hvor vi kommer flere ganger om dagen, men hvor vi ikke vil ha lyset på hele tiden. På gangen har vi til og med den utfordringen at avbryteren står et dumt sted på veggen, noe som ikke er naturlig i forhold til hvor vi er.

Hvor bruker jeg sensorlys?

Våre lys med sensor bruker vi på flere steder. Vi synes det er fornuftig å sette sensor i utendørslamper. Ved vår innkjørsel er det perfekt å montere sensorpærer fordi vi ikke trenger lys hele tiden, men bare når det er bevegelse nær lampen. Du kan enkelt sette én sensorpære i en lampe, hvor 4 andre lamper kan tilkobles og hvor det er konstant lys.

Våre pærer med sensor som slår seg på selv er også smarte i utendørslamper, da de bare slås på når det begynner å mørkne. Faktisk bruker vi også disse pærene i en lampe innendørs, da vi alltid vil ha lys i denne lampen når det er mørkt ute. De fleste pærene med skumringsensor brukes i utendørslamper, og her er LED-pærer opplagt, fordi de elsker det kalde klimaet samtidig som de er i stand til å motstå de ekstra tenn/slukk som de kommer til å oppleve.