Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Kontorlamper med godt lys

Kontorlamper skal ha et godt lys, et lys hvor du skal kunne holde konsentrasjonen og hvor det er nok lys. Men hvis du samtidig bruker kontoret ditt som gjesterom, kan det være upraktisk med et altfor sterkt lys. Men det fins smarte lamper, se nedenfor. Vi jobber jo selv på kontoret 8 timer om dagen, så vi vet at gode kontorlamper er svært viktige for å ha en komfortabel arbeidsplass, og spesielt fargen på lyset skal man ikke spøke med. En ting må du også tenke på og det er at du må ha flere lyspunkter på kontoret. Du må ha god allmennbelysning supplert med en skrivebordslampe og helst flere lamper.

Populære kontorlampetyper:


 

Skrivebordslamper med LED

En viktig del av kontorbelysningen er skrivebordslampen, fordi den står et veldig sentralt sted på kontoret. Det handler ikke bare om at du trenger lys, men den gir deg også et ekstra lyspunkt slik at øynene dine ikke blir så slitne som hvis du bare har lys fra skjermen. En god skrivebordslampe har et bredt lys, den kan ha en lang arm (slik at den kan nå over skjermen) og den er oftest med LED-lys. Og så bør din skrivebordslampe også kunne justeres, være fleksibel, slik at du kan snu den dit hvor du trenger lyset.

Skrivebordslamper med LED lys


 

Kontorbelysning med konsentrasjonslys

En av de viktigste tingene med belysning på kontoret er at du har en fornuftig mengde lys, men enda viktigere er lysets farge. Du må ha et hvitt lys på kontoret, det skal faktisk være mye mer hvitt enn du er vant til hjemmefra. Philips har laget en rekke lamper som har forhåndsinnstilling med 4 nyanser med hvitt, og du bytter lett mellom de 4 nyansene ved å trykke på den medfølgende fjernkontroll.

Lampene er i lampeserien Hue Connected og de gir et fint lys. En praktisk ting er at du har både det helt lyse hvite lyset som hjelper deg med å oppnå bedre konsentrasjon, men også at du har et vanlig varmt hvitt lys i lampene. Dette gjør at du kan bruke dem i rom der du trenger fokusert lys for å jobbe, men også at du kan bruke lyset i lampene i gjesterommet etc. Høres det interessant ut? Finn Philips Hue lamper her.

Ordenlig belysning til kontoret

Les mer

1-51 of 85

1-51 of 85

Kontorbelysning med godt lys

Hvis du har et hjemmekontor kjenner du kanskje til å ha middelmådig belysning. Men du trenger ikke ha det slik, for det er ikke dyrt eller vanskelig å få god kontorbelysning slik at du ikke behøver å sitte i halvmørket eller i feil lys. Philips har laget Philips Hue Connected lamper som er perfekte som kontorbelysning. Du får både et godt lys fra de innebygde LED-lyskildene, men du har også muligheten til å bytte mellom konsentrasjonslys og vanlig varm hvit belysning.

For at du skal beholde konsentrasjonen din når du jobber er det svært viktig at du har riktig farge på lyset. I dag bruker de fleste lysfargen 2700 Kelvin, som er den samme fargen som du kjenner fra vanlige lyspærer, f.eks. glødepæren. Men visste du at du ikke burde arbeide i den lysfargen? Problemet med den lysfargen er at det er for mye "rødt" lys som gjør deg mer trett. På den annen side er det veldig praktisk når du skal slappe av etter jobben.

Godt arbeidslys på kontoret

Vi elsker det varmhvite lys, som også beskrives som 2700 Kelvin. Men - faktisk er ikke dette lys velegnet som arbeidslys. Det varmhvite lys er det optimale lys når du slapper av - eksempelvis i stuen. Når du jobber har du behov for et lys som er rundt 4-5000 Kelvin, noe som er et mere hvitt enn det lys du er vant til. Dette lys er et mere hvitt lys, og nærmer seg dagslys, nesten på samme måte som solens lys. Hvis du tenker at solens lys er varm og oransje - så er faktisk lyset mere hvitt.

Årsaken til at vi skal ha et merer hvitt, nærmest et blåligt lys når vi jobber, er at dette gir deg mange fordeler når du skal konsentrere deg. Du får faktisk mere energi av korrekt lys enn du får av "hyggelys" og du kan konsentrere deg sammenhengende over lenger tid. De fleste av oss tror at kaffe er en huritg energikilde når du er trett, men faktisk oppnår du først effekt av kaffen etter 90 minutter, hvor det korrekte lys gir effekt på samme måte som kaffe, bare etter 90 minutter.

Kontorlamper med fint design

Vi har samtidig alltid hatt stort fokus på å finne flotte kontorlamper, helst i et design som er litt iøynefallende. Vi synes at et kontor ofte er litt humørforlatt og derfor elsker vi våre skrivebordslamper med et design som er verdt å se på. Det er liksom med lysfargen, vi skal tross alt sitte og kikke på lampen i mange timer om dagen (noen dager lenger enn andre) :) Derfor finner du i dag et stort utvalg av kontorlamper i et design som er verdt å lete etter, og det betyr selvfølgelig ikke at du må betale tusenvis av kroner for lampene. Fordi vi ønsker at lamperne vi selger er noen som de fleste har råd til, dette betyr at våre kontorlamper derfor alltid har en fornuftig pris.

På et kontor skal du sørge for at du har flere lamper og ikke kun kompensere for dårlige taklamper ved å kjøpe en skrivebordslame. God kontorbelysning krever at du har flere taklamper som skal gi deg god allmennbelysning. Det viktigste er nemlig punktbelysning med direkte lys ned på skrivebordet sammen med den generelle allmennbelysning. Deretter kommer en god skrivebordslampe, dette fordi dine øyne har flere lyspunkter - men naturligvis også for å sikre at du har den belysning du har behov for skrivebordet.

Gode råd til kontorbelysning

Hvis du skal i gang med å innrette et nytt kontor, eller muligens bygge om ditt gamle kontor - vil vi gjerne komme med noen gåde råd som du enkelt kan følge for å få et godt lys på kontoret. Det er naturligvis ikke mulig for oss å si hvor mange lamper du har behov for - her spiller størrelsen på rommet inn, samtidig som lysforhold fra vinduer og eksterne lyskilder. Husk - hvis du kjøper en lampe som du ikke har behov for, kan lampen alltid sendes i retur til oss. Det er nemlig mere irriterende hvis du skal tilkjøpe ekstra lamper og lyskilder i ettertid.

 • Ikke spar på lyset
  Sørg for at du har nok lys på kontoret. Hvor mange lamper og lyskilder som du har behov for er vanskelig for oss å bedømme - men du har helt sikkert behov for flere lamper enn du i første omgang trodde. Eksempelvis har vi et kontor på 40 m2 - med 6 kontorplasser. Her har vi 8 taklamper, 6 skrivebordslamper, 3 takpendler og 6 vegglamper. Dog er flere av våre lamper ment som dekorasjonsbelysning:)
 • Korrekt lysfarge
  Vi anbefaler ikke å kjøpe alminnelige lyspærer som kontorbelysning. Det lys som du har i stuen er ikke et lys som vi anbefaler som godt arbeidslys. Dette skyldes enkelt at dette lys har en for varm lysfarge, noe som får hjernen til å slappe av. Du skal velge et kjøligere lys som er mere hvitt lysfargen gjerne 4000 Kelvin eller mere.
 • Minst 2 lyspunkter ved / på skrivebordet
  Du har behov for minimum 2 lyspunkter på skrivebrodet, den ene er naturligvis din skrivebordslampe - det andre skal være den gode allmennbelysning som kommer via taklamper. Når vi skrive minimum - betyr det at du får bedre kontorbelysning ved å ha et tredje lyspunkt, eksempelvis fra en vegglampe.
 • Bonustips: Dekorative lys gir glede
  Vi har også mere dekorative vegglys som kan lyse i farger. Enten bevegelige farger - eller stillestående farger, noe som alltid gir glede der hvor man kan se disse flotte lysfarger. Hvis du sitter lenge ved skrivebordet - er det alltid fint når du kan se på noe farget lys. Vi har eksempelvis de flotte Nanoleaf lyspanler på kontoret, som skifter farge og lyser opp i mørketiden.