Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Kjøkkenlamper - tenk design og lys

Du kan godt få kjøkkenlamper med både godt lys og i et fint design, men du bør følge et par råd før du bestemmer deg for lamper til kjøkkenet. Hvis du som folk flest tilbringer endel tid på kjøkkenet ditt og har kjøkken og spisestue i ett, bruker du kjøkkenet ditt til mange formål Derfor er kjøkkenlamper ikke noe du bare velger, men ikke vær bekymret, vi kan guide deg videre til å finne det perfekte lyset.

Populære typer kjøkkenlamper:


 

Lamper med god belysning på kjøkkenet

Selvfølgelig må du ha riktig belysning på kjøkkenet ditt, og det krever at du har både et godt grunnleggende lys fra f.eks. en spotlight eller en taklampe, men det er også viktig at du har ordentlig lys over kjøkkenbenken (les litt videre nedenfor). Hvis vi tar grunnbelysningen først er det viktig at du har lamper som lyser opp hele kjøkkenet ditt. Spar ikke på grunnbelysningen!
Du skal sørge for at du får så mye lys som mulig på køkkenbenken, men også at du får lys på gulvarealet. Dette gjøres ofte ved å sette opp spotter De har som oftest den fordelen at de har svingbare spotthoder, slik at du kan stille lyset i den riktige retningen. En taklampe / plafond gir deg den fordelen at den sprer lyset ut i hele rommet - men det er etter smak og behag hva du liker. Tenk på lamper til kjøkkenet som dette:

 • • God kjøkkenbelysning med spotter eller taklamper som lyser opp hele kjøkkenet.
  - Hvis du velger en innebygget downlights anbefales ca. 1 downlight pr. 1½ kvm. fritt gulvareal.
 • Belysning over kjøkkenbenken
  - Enten med takspotter eller små pendler (hengelamper)
  - Lys under kjøkkenskap (les nedenfor)

Lamper til køkkenet som hænger ned


Lys på kjøkkenbenken under kjøkkenskapet

Hvis du har overskap og samtidig mangler lys på kjøkkenbenken under, har vi noen virkelig gode forslag til lamper. Du kan nemlig få spotter til å ha under kjøkkenskapene, eller du kan få vår populære LED strips til å ha under skapene, noe som virkelig gir rikelig med lys. Hvis du har et mørkt kjøkken eller bare liker å ha mye lys, kan disse LED strips være en veldig god løsning. Hvis du ikke trenger et lys som sprer seg mye, kan spotter under kjøkkenskapet også være bra. Du bør selvfølgelig være oppmerksom på om du har mulighet til å koble disse lampene opp under kjøkkenskapet til en stikkontakt. Hvis hvis du ikke gjør det, bør du velge armatur, men les mer nedenfor.

 • LED-armaturer i flere lengder (her)
  - Fordelen her er at du kan få mye lys fra bare en stikkontakt, da de kan kobles sammen. I tillegg kan de slås av og på direkte på armaturet.
 • • LED-spotter som spotlights eller downlights (her)
  - Gir et behagelig fokusert lys ned på benken.
 • Lightstrips -evt. med fjernkontroll (her)
  - Lightstrips er en fleksibel løsning hvor du får mye lys og du har mulighet til å forlenge eller forkorte lightstripsene. Hvis du ønsker det kan du også styre lyset via fjernkontrollen/kontakten eller via mobilen/nettbrettet (ikke et krav).

Lys fra køkkenskabe ned på køkkenbordet


Smart kjøkkenbelysning med Philips

Tør du å satse på litt smart lys, hvor du både får et godt arbeidslys når du lager mat og et behagelig, dempet lys når du trenger å slappe av, har Philips laget de perfekte kjøkkenlampene til deg. De krever ikke ekstra installasjon, for du installerer bare lampene på vanlig måte, men det er en fjernkontroll/kontakt som følger med i pakken. Med den kan du slå lyset av og på, dimme lyset og til og med bytte mellom flere hvite nyanser av lys - fra hvitt arbeidslys til dempet hyggelys.
Du kan ha den medfølgende fjernkontrollen liggende, du kan skru den fast på veggen eller du kan sette den på kjøleskapet med magnet (alt inkludert).
Hvis du trenger flere lamper kan du til og med koble opp til 10 lamper på én fjernkontroll og kjøpe lyskilder som passer i de andre lampene dine og som også kan styres med den samme fjernkontrollen.

Se lampene her:

Interessant? Kjøp lamper med fjernkontroll HER og kjøp (ikke et krav) lyskilder til lampene dine HER).

Les mer

1-51 of 81

1-51 of 81

Belysning over kjøkkenbenken

Et av de viktigste stedene på kjøkkenet hvor det er nødvendig å ha en god belysning er der hvor du skal arbeide. Det fins mange gode forslag til belysning over kjøkkenbenken, så du trenger å finne ut om du ønsker pendler (lamper som henger ned fra taket), eller om du vil ha taklamper som sitter oppe under taket og lyser ned på kjøkkenbenken. Det er for det meste et spørsmål om smak, for du kan få like godt lys med begge løsningene.

De fleste velger å ha en pendel i kjøkkenet, jeg har det også selv og det ser bra ut. Du må sørge for at pendlene du velger i kjøkkenet har godt lys nedover og selvfølgelig også helst til sidene. Spesielt er det godt å ha et godt arbeidslys ned på kjøkkenbenken når du lager mat. Her kan vi både anbefale at du velger metallpendler, fordi de har et fokusert lys ned mot bordplaten, men også at du velger glasslamper, som lyser både nedover og samtidig sprer lys ut i rommet.

Til å ha over kjøkkenbenken velger de fleste pendler i størrelsen (diameter) 0-19 cm., som er en typisk liten lampe som kan kjøpes både i sett med 2 lamper og separat enkeltvis. Hvis du er interessert bør du overveie om du skal prøve å ha de samme lampene over kjøkkenbenken som over spisebordet. Det gir god sammenheng, spesielt for deg med kjøkken og spisestue i ett. Her kan vi f.eks. anbefale de vakre danskproduserte PineApple-pendlene fra Dyberg-Larsen (klikk her), hvor du til rimelige priser får både perfekt kjøkkenlys og et design som du ikke finner make til!

Innbygde spoter på kjøkkenet

En god måte å få godt lys på kjøkkenet ditt er å bruke innbygde spoter. Selvfølgelig er det enklere å installere hvis du allikevel holder på med å sette opp kjøkkenet ditt, men ellers det er faktisk enklere enn du tror. Vi må imidlertid huske å si at du ikke selv får lov til å trekke strøm til dine innbygde spoter, men du kan godt kjøpe dem og installere dem når ledningene bare er trukket.
De innbygde spotene vi har i dag har nesten alle safeboks, noe som betyr at du kan sette dem opp selv om du har isolasjon rett over taket hvor spotene sitter. Vi anbefaler vanligvis innbygde spoter fra Nortronic, men vi har også et par modeller fra Nordlux med samme innbygde funksjon.

Har du ikke plass til å bygge inn spoter i taket? Da har vi de pene (og svært populære) Philips LED-påbyggingsspotene (se dem her) som du skrur inn i taket i stedet for at de blir bygd inn i taket. Det er svært enkelt å montere spoter på kjøkkenet på den måten, og du får det samme fine lyset, hvor hvert spot kan vinkles som du selv ønsker.

Dekorativ belysning på kjøkkenet

Når vi skriver dekorativt belysning på kjøkkenet mener vi at du bør vurdere om du vil ha noen morsomme/annerledes lamper på kjøkkenet. Enten noen som har litt humor eller kanskje noen lamper som bare er flotte uten at de nødvendigvis gir mye lys. Det gir utrolig mye personlighet å ha små dekorative lamper og hygge i et kjøkken slik at ikke alt blir så praktisk som vi ofte synes det er i det rommet som selvsagt skal være praktisk, men….!

Hva er det så vi mener med dekorativt lys? Det kan f.eks. være elektriske lys som du enten kan sette på et fat til pynt eller som du kan ha stående på bordet eller oppå kjøleskapet - eller kanskje i vinduskarmen? Vi har mange forskjellige elektriske lys.

Men vegglamper har også en dekorativ verdi samtidig som de gir et godt lys i rommet. Det kan være nyttig hvis du har et mørkt hjørne eller en ekstra plass til en vegglampe på kjøkkenet. Det er også mulig å bruke vegglamper f.eks. under kjøkkenskapene.

Inspirasjon til kjøkkenbelysning – Hjelpen er her!

Hvis du fortsatt tenker: Hva skal jeg gjøre og velge? Så prøv å få tak i oss via chat, e-post eller telefon -og vi hjelper deg gjerne. Vi tenker ofte annerledes når vi ikke kjenner kjøkkenet ditt, og vi kan også si at vi etter hvert har prøvd mye forskjellig kjøkkenbelysning. For oss er det nemlig veldig viktig at du får et godt brukslys, og at du ikke går og føler at du mangler lys på kjøkkenet.

Hvis du trenger kontakter (brytere) på kjøkkenet har vi også et fantastisk godt system som kan hjelpe deg. Systemet heter Philips Hue og det er veldig lett! Bruk bare et "Hue Starter kit" hvor du kobler en boks til den trådløse routeren. Deretter henter du en app på smarttelefonen og/eller nettbrettet og så skrur du pærene inn i lampene på kjøkkenet. Når du har gjort det har du et smart lys tilgjengelig. Du kan nå styre lampene dine med Hue-pærer direkte fra den kontakten (dimmeren) som følger med de fleste Starter Kit, eller du kan styre lyset fra din smarttelefon og nettbrett - også når du ikke er hjemme.

I tillegg er vi veldig opptatt av å forsøke å binde lyset sammen, ikke bare på kjøkkenet, men i de rommene i huset hvor du føler at det mangler en sammenheng. Vi har også skrevet litt tekst lamper til spisebordet, hvor det er gode tips for å gi lys til resten av kjøkkendelen, og ikke bare kjøkkenbenken din :)