Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
  • Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Smart plug - Gjør dine lamper smarte!

Når vi snakker om det smarte og intelligente hus, er Smart Plug et must! En smartplugg er en adapter du setter direkte i din stikkontakt, slik at du via denne kan tenne og slukke for kontakten trådløst via en App på din smarttelefon, nettbrett eller fjernkontroll (avhenger av modell). Du finner også Smart Plug som du kan koble sammen med andre systemer som Zigbee og Apple HomeKit.

Les mer

9 artikler

9 artikler

Smart plug til Philips Hue

Den Smart Plug vi leverer mest av, og som vi har flest forespørsler til, er Philips Hue Smart plug. Det varierer hvilken modell vi anbefaler, da det hele tiden kommer nyheter på dette området. Det er derfor vi ikke sender deg direkte inn til en bestemt Smartplugg - men anbefaler deg at du ser oversikten med varene hvor det er oppdatert og beskrevet. Søker du en Philips Hue Smart Plug, kan du velge en av de modeller vi i dag anbefaler - dog anbefaler vi at du kjøper Philips Hue's egen plug.

En Smart stikkontakt til Philips Hue er til lamper hvor du ikke har plass til en alminnelig Philips Hue pære. Det kan være at du har en lampe med G9 sokkel, eller muligens en lampe hvor du synes at en Hue led pære ville være unødvendig - hvis du egentlig kun ønsker å tenne og slukke for lampen, så kan en Smart Plug til Philips Hue være en god løsning til deg.

Smart plug adapter til stikkontakt

Du kan si at Smart Plug i prinsippet er en stikkontakt som du kan styre via en app. En mere korrekt betegnelse vil muligens være å kalde denne Smart Plug for en smart adapter for det er jo egentlig det den er, et mellomstykke mellom din enhet (som kan være en lampe) og din telefon. Det er derfor vi kaller en Smart Pllug for litt forskjellige ting - men det er altså en Smart Adapter som du kan bruke til å styre dine lamper via en App.

Dette betyr altså at du kan styre din adapter / stikkontakter og dermed ditt lys, både når du er hjemme og altså når du ikke er hjemme. Det eneste det forutsetter er at du har din smarttelefon eller nettbrett i nærheten. En smartplugg gjør deg dermed til herre i ditt eget hus, og sørger for korret belysning på de korrekte tider, fordi du helt selv kan regulere kontakten. Det du skal være oppmerksom på, er at det er stor forskjell på om du bruker produsentenes egen App eller om den smart adapter som du ser på, er til bruk via en annen App. Hvis du tenker på en Philips Hue smart plug - anbefaler vi at du leser beskrivelsen inne på selve varen.

Smartplugg som tenn og slukk ur

Muligens kjenner du til de gammeldagse tenn og slukk ur, som man alltid satte opp når man skulle på ferie. Det er det samme prinsipp som ligger bak smartplugg - bare litt smartere. Med Smartplugg kan du enkelt lage et ukeprogram, som styrer dine lamper og belysning på de korrekte tidspunkt, dette fordi du selv regulerer tiden. Med Smartplugg kan du enkelt lage et program som forteller når dine lamper skal være tent og når de skal slukke, på ukens forskjellige dager, med forskjellige tider. Ditt proggram kan dermed være forskjellig fra dag til dag, hvis det er det du ønsker. På denne måte er det vanskelig å se om det er noen hjemme eller ikke, da lyset reguleres automatisk.

Dette betyr altså at Smartplugg kan beskrives som en moderne timer - som du enkelt kan bruke når du er hjemme, samtidig dom du kan bruke samme enhet når du er på jobb, ferie eller ute av huset. Dette er super smart, samtidig som det gjør det enkelt for deg å komme i gang med smart styring av ditt hus. Moderne smartplugger i dag, kan benyttes på alt fra juletrebelysning til vannkoker, kaffetrakter, panelovner mm - det eneste du skal tenke på, er at det skal være et kobling mellom dine enheter (panelovn, lampe, vannkoker mm) - stikkontakten og en app som du altså skal styre via din smarttelefon eller nettbrett.

Hold øye med ditt energiforbruk via Smart Plug

Med en Smart Plug kan du via din app, også holde et øye med ditt energiforbruk - slik at du på de elektriske apparater som du har tilkoblet, kan avlese det helt nøyaktig strømforbruk. Helt enkelt kan du også tenne og slukke for disse apparater, slik at de ikke står på standby og dermed bruker unødig med strøm - dette gjør at du på en sværet enkel måte får den komplette oversikt over ditt energiforbruk og også hvilke enheter som bruker mest (eller minst) strøm.

Det kan være praktisk og også nødvendig i mange situasjoner - det at du har en 100% oversikt over strømforbruket på de forskjellige enheter. Her på vårt kontor har vi tilkoblet en Smart Plug til våre computere og skjermer, og har dermed det fulle oversikt over vårt energiforbruk på disse enheter, når de er i bruk samt også når de står på standby. Det vi ofte ser og hører - er at våre kunder blir mere oppmerksomme på deres forbruk, når det tilkobles en Smart Plug til de forskjellige enheter - noe som gjør det veldig enkelt å holde et øye med energiforbruket. Faktisk viser tilbakemeldinger fra kundene at en Smart Plug veldig ofte tjener seg selv hjem på veldig kort tid, da vi blir mere bevisst om vårt eget energiforbruk - og dermed helt ubevisst reduserer vårt forbruk. Så ja - det er en god idé å holde et øye med ditt energifrobruk via Smart Plug - samtidig som det er veldig enkelt. Du kan jo følge med via din smarttelefon!