Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
 • Inkl. MVA og Toll
 • 365 dagers returrett
 • Frakt 80 KR
 • Gratis retur v/bytte

Downlights m/u LED 

Les mere ved å følge lenkene nedenunder. Vi har et stort utvalg av downlights til norges beste priser. Velg Nordtronic downlights som kan monteres direkte i isoleringen, og ikke krever en safebox / kasse. Vi har et stort utvalg av LED downlights hvor du selv bestemmer pære, valget er ditt - men vi vil gjerne guide deg videre i valg av innfelte spotter nedenunder.


Hvilken Downlight skal du velge?

Klikk på lenkene og kom deretter til det billigste og beste valg av innfelte spotter ut fra det behov som du har. Er du i tvil?? Kontakt oss gjerne


Få hjælp til valg af indbygningsspot


Les mer

31 artikler

31 artikler

Velg dine downlights

Du kan velge et par forskjellige typer av downlights, og det er litt "hipp som happ" hvilken løsning du velger. Men vi prøver allikevel å liste det opp nedenunder,  i håp om at dette kan gjøre valget litt lettere for deg. 

 • Downlights med innebygget LED lyskilde
  Fordelen her er at du har en lampe som er super enkel å sette opp, og ikke alltid krever ekstra sikring (eks. kasse). 
 • Innfelte spotter hvor du selv bestemmer LED lyskilde
  Fordelen her er at du selvfølgelig selv velger watt på din lyskilde, det er ikke alltid billigere, men du kan selv velge - velegnet hvis du ikke har dimmer i huset.
 • Innfelte spotlights med intelligent LED lys
  Her tenker vi eksempelvis på Philips Hue pærer som styres via din mobil eller nettbrett (eller via Hue kontakter). Dette systemet fås med enten hvitt lys eller med farget lys (som også kan lyse hvitt).Det finnes også en billigere smart løsning, som kan styres med en helt alminnelig bryter, disse kalles SceneSwitch.

Innfelte spotlights ved renovering av hus

Hvis du allikevel er i gang med, eller skal i gang med, å bygge om i et rom eller hele huset, så tenk belysning med det samme, og lag gjerne en belysningsplan over boligen. Det kan være at du ønsker downlights i taket, en løsning som mange velger. Innfelte spotlights i taket gir en fantastisk allmennbelysning - dog kan downligsts ikke erstatte dine normale lamper, da takspot til innbygning ikke skaper den samme gode stemning, og heller ikke gir alle de lyspunkter som anbefales. Grunnen til at du skal tenke over belysningen ved renovering av bolig, er at det er en kostbar affære å ettermontere innfelte spotlights, eksempelvis å senkte taket for å få plass til downlights. Husk å tenke noen år frem i tiden, slik at du får en belysning som du også er fornøyd med senere i livet.

Når du så velger downlights skal du samtidig også overveie hvilke lyskilder som du ønsker i dine spotter. Dette avhenger selvfølgelig av hvilke rom du skal benytte dem i, det er nemlig stor forskjell om du skal velge LED pærer til innfelte spotlights på kjøkkenet eller om det er pærer til soverommet. Det finnes også smartere løsninger hvor du får intelligente som smarte spotter som du kan styre på en smart måte, og som i tillegg gjør at du kan benytte og regulere lyset etter steming.

Hva er en Downlight Spot?

Du har helt sikkert hørt ordet downlight, men er fortsatt litt i tvil om hva ordet egentlig betyr? Egentlig er det den engelske utgave av ordet innfelte spotter, på norsk ville den korrekte forklaring være "en innebygget elektrisk utenpåliggende armatur som gir lys ovenfra."  Den norske forklaringen er litt tung - det vi er ute etter er spotter som lyser nedover - noe vi finner i en takspot som bygges inn i taket. Derfor er spottene du finner i denne kategorien downlights eller innfelte downligst, som er enklere for oss å beskrive.

Våre primære kunder er private forbrukere i Norge og Danmark, og vårt utgangspunkt Skandinavisk. Søker du etter downlight spotter har vi et stort utvalg, og våre innfelte spotlights er godkjendte til det norske marked, du skal ikke være i tvil om du må benytte dine downligst spotter i norge. Vi har valgt å føre de typer av downlight spotter som dekker det behov vi finner i 90% av de norske hjem. Du finner også utendørs innfelte spotlights til garage, innkjørsel, carport eller overdekket terrasse mm.

Sikker montering av innfelte spotter

Det er svært viktig at det sikkerheten er på plass, når du skal montere innfelte spotter. I utgangspunktet vil vi anbefale deg å kontakte en autorisert installatør, slik at du finner ut hva du har lov til å gjøre, og hva den autoriserte skal gjøre når du skal montere dine innfelte spotter. Nedenunder guider vi deg gjennom noen av de symboler og begrep du vil møte på under monteringen.

Merkat på den innfelte spotlight

Den innfelte spotlight har som de fleste lamper, en del påsatte merkater som forteller deg om bruken av selve spotten. Det er flere av disse merkater du skal være obs på, du kan lese mere om dette nedenunder

F-Mærket ved indbygningsspots

F-Merket forteller at spotten kan monteres på brennbart underlag - eksempelvis innvendig panel. Men - må ikke være i forbindelse med isolering uten kasse ( les mere om safebox/kasse lenger nede). Er det et kryss over ovenstående F-mere, betyr det at spotten ikke er godkjendt til ovestående.

F "Hat" mærket

F "Hat" merket betyr at spotten kan monteres på brennbart underlag og ligge i direkte berøring med isolering

På nyere innfelte spotlights er det noen forklarende symboler som gjør det litt enklere å finne ut av hva du kan og må, og hva du ikke må i forbindelse med montering.

Indbygningsspot symbol

Dette symbol forteller at spotten ikke må bygges inn ved brennbart materiale - svarer altså til det gamle F-merket med et kryss over.

Her blir det litt innviklet, da spotten ikke har et F-merke, kan det bety 2 ting:

 • Spotten må ikke monteres på brennbart materiale  - etter gamle regler
 • Spotten må gjerne monteres på brennbart materiale - etter de nye regler

Symbol

Dette symbol forteller at den innfelte spotlight ikke må installeres direkte i isoleringen - etter de nye regler.

Dette betyr at manglende F-"H" symbol kan bety 2 ting:

 • Spotten må ikke monteres direkte i isoleringen - etter de gamle regler
 • Spotten må gjerne monteres direkte i isolerigen - etter de nye regler.

Det er derfor viktig at du følger forskriftene fra produsenten, og benytte deg av din lokale autoriserte installatør, slik at du er på den sikre side.

Hvor skal jeg se etter disse symboler?

Symbolene sitter typisk på selve spotten, på baksiden eller på selve esken til produktet. Utfordringen er ofte at en spotlight med de nye forskrifter ikke har noe merkat på som forteller om den må monteres direkte i isoleringen.Som utgangspunkt bør du også kunne lese deg frem til det på forhandlerens hjemmeside. Hos oss skriver vi alltid om en innfelt spotlight må monteres direkte i isoleringen.

Kasse (Safebox) til downlights?

Når du så skal montere en downlights skal du være oppmerksom på om den valgte spot må monteres direkte i isolering. Det er nemlig et lovkram som forteller at visse spotlights ikke kan mongteres direkte i isolering eller i nærhten av brennbart materiale. Velger du en spotlight som krever en kasse, vet du så hva det er, hva den fyller, og hvor den skal monteres?

En kasse (safebox) er en plastikkboks som du monterer på den andre side av taket, altså på oversiden av downlighten på taket. Meningen er at din downlight ikke kommer i kontakt med brennbart materiale som isolering. Denne kasse kan se ut på flere måter, et eksempel kan være den kasse vi selv selger. Et alternativ kan også være at du velger å kjøpe downlights montert med kasse fra start.