Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
  • Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Taklamper og Plafond - perfekt allmennbelysning

Det viktigste i hjemmet (når vi snakker belysning) er at du har god allmennbelysning. Her er taklamper og plafond et svært godt valg, nettopp fordi de er laget for å gi et godt lys fra tak eller vegg. Dette betyr ikke at taklamper og plafond er kjedelige lamper,  du kan finne en lekker og dekorativ taklampe i denne kategorien, det finnes også mange flotte LED plafonder som sparer strøm. Et alternativ til en plafond  kan også være Spotter og spotlights

Les mer

1-51 of 77

1-51 of 77

Hva er en Taklampe?

En taklampe er navnet på den type lampe som du ofte ser ser montert helt oppunder taket, eller en lampe som henger ned fra taket. Ofte ser vi en taklampe formet i en skåleform, altså som en dyp tallerken montert i tak med lys i. Det er muligens ikke denne betegnelsen vi normalt benytter på en en taklampe, men kun for å gi et bilde av hva slags lampe en taklampe kan være. De fleste av oss har flere taklamper i huset, og gjerne i forskjellige former - da lampen benyttes i de fleste rom fordi taklampen avgir god allmennbelysning. I de fleste boliger har du et rom hvor du har behov for godt lys, dette kan være i stuen, gangen, soverommet, kjøkkenet og på badet.

Plafonder som taklampe er ikke noe nytt, men visste du at du også kan benytte dem som andet enn taklamper? Du kan saktens montere en taklampe på veggen slik at den plutselig er en vegglampe, men med det samme gode lys. Dog er det ikke så ofte vi ser at en taklampe benyttes som vegglampe, så derfor holder vi disse taklamper i vår taklampe kategori.

Hvis du tenker at en taklampe som plafond umulig kan være flott - forstår vi deg faktisk godt, da denne type taklampe ikke har det beste rykte. Men - det finnes altså flotte plafond taklamper i dag. Du kan få takplafonder med LED lys, og selvfølgelig altså taklamper hvor du selv skal montere lyspære i, slik at du helt selv kan bestille typen av lys.

Plafond lamper som Allmennbelysning

Det kan være vanskelig å finne den helt nøyaktige definisjonen på hva en plafond er, pendel, takpendel, taklampe, spotlight, takspot, langbordspendel. Prøv å lese med her, hvor vi gir forslag til plafond lamper muligens er den én som dekker og oppfyller ditt behov? Plafonder i dag, er ikke som vi husker dem, standard i designet og litt kjedelige! Nei i dag er en takplafond smart og lekker i designet, i tillegg er det modeller som er energibesparende. En plafond er en takplafond som sitter helt tett opp til taket - er derfor svært funksjonell i rom med lav takhøyde, eksempelvis trapperom, gang, badeværelse mm. 

Kjært barn har mange navn - også plafonder! Den egentlige fellesbetegnelse er at den sitter i taket. Så er visst dette det eneste takplafonder har felles. La oss gå på oppdagelse i vårt store utvalg av plafond lamper.

Taklampe med mønster, stoff eller LED - mange muligheter

Det finnes utallige forskjellige plafonder – både i størrelse, materiale og design! Plafond taklampe er typisk laget i glass for å gi det beste lyset. Men vi har også plafond taklampe med stoffkant, som gir dem en ekstra piff og karakter! Philips har selvfølgelig også produsert noen LED plafonder, med deres eget design, noe som gir plafonden en flott utstråling, dog stadig med fokus på belysning.

Vi har skrevet det mange ganger, men vil gjerne nevne det igjen. Plafond taklampe er ikke som vi husker dem. Det er så mange variasjoner i plafonders design, dermed er det helt sikker også en plafond til ditt tak og din bolig. Plafonder benyttes primært til belysning, så kan man supplere med andre taklamper til hyggebelysning. Vi velger å frembringe en taklampe eller plafond fra Phillips EcoMoods, nemlig Being. Denne plafond taklampe gir et fantastisk arbeidslys - vi har dem også på vårt eget kontor av samme årsak. Samtidig har den også det flotte og stilrene design, som Phillips er kjendt for. 

Velg en plafond taklampe

Mange av våre plafonder selges uten lyspærer - noe som betyr at du selv kan velge hvilken lyspære som dekker ditt belysningsbehov. Hvis din plafond taklampe skal monteres i gangen, skal den tenne med det samme, og avgi et godt lys. Monterer du plafonden i en mellomgang, ønsker du muligens et svakere og hyggeligere lys. Ønsker du å redusere strømforbruket, er eksempelvis Philips EcoMoods plafond taklampe montert med led lys som avgir et fantastisk lys. 

Den optimale belysning er en god og fleksibel allmennbelysning med for eksempel en plafond taklampe, og deretter sekundær belysning i form av gulvlampe, bordlampe, vegglampe eller pendel. Husk at en billig plafond kan være like effektiv og god som den dyre modellen, ofte er det designet og valg av lyspære som avgjør prisen på plafonden eller lampen.