• Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Plafonder for den perfekte allmennbelysning

Det viktigste i hjemmet (når vi snakker belysning) er at du har god allmennbelysning. Her er plafondlamper et svært godt valg, nettopp fordi de er laget for å gi et godt lys fra tak eller vegg. Dette betyr ikke at plafonder er kjedelige lamper,  du kan finne lekre og dekorative taklamper her i denne kategorien, det finnes også mange flotte LED plafonder som sparer strøm. Et alternativ til plafonder kan også være takspots.

Les mer

1-51 of 79

1-51 of 79

Hva er en Plafond?

En plafond er navnet på den type taklampe som du ser montert helt oppe tett på taket. Ofte ser vi en plafond formet i en skåleform, altså som en dyp tallerken montert i taket med lys i. Det er muligens ikke denne betegnelsen vi normalt benytter på en en plafond, men kun for å gi et bilde av hva salgs lampe en plafond er. De fleste av oss har en plafond hjemme, og lampen kan benyttes i de fleste rom da plafonden avgir et god allmennbelysning. I de fleste boliger har du et rom hvor du har behov for godt lys, dette kan være i stuen, gangen, soverommet, kjøkkenet og på badet.

Plafonder som taklamper er ikke noe nytt, men visste du at du også kan benytte dem som andet enn taklamper? Du kan saktens montere en takplafond på veggen slik at den plutselig er en vegglampe, men med det samme gode lys. Dog er det ikke så ofte vi ser at en takplafond benyttes som vegglampe, så derfor holder vi disse ltaklamper i vår taklampe kategori.

Hvis du tenker at en plafond umulig kan være flott - forstår vi deg faktisk godt, da denne type taklampe ikke har det beste rykte. Men - det finnes altså flotte plafond taklamper i dag. Du kan få takplafonder med LED lys, og selvfølgelig altså plafonder hvor du selv skal montere pære i, slik at du helt selv kan bestille typen av lys.

Plafond lamper som Allmennbelysning

Det kan være vanskelig å finne den helt nøyaktige definisjonen på hva en taklampe er, pendel, takpendel, spotlight, takspot, langbordspendel. Prøv å lese med her, hvor vi gir forslag til taklamper, muligens er den én som dekker og oppfyller ditt behov? Plafonder i dag, er ikke som vi husker dem, standard i designet og litt kjedelige! Nei i dag er en takplafond smart og lekker i designet, i tillegg er det modeller som er energibesparende. En plafond er en takplafond som sitter helt tett opp til taket - er derfor svært funksjonell i rom med lav takhøyde, eksempelvis trapperom, gang, badeværelse mm. 

Kjært barn har mange navn - også taklamper! Den egentlige fellesbetegnelse er at den sitter i taket. Så er visst dette det eneste taklampene har felles. La oss gå på oppdagelse i vårt store utvalg av taklamper.

Taklamper med mønster, stoff eller LED - mange muligheter

Det finnes utallige forskjellige plafonder – både i størrelse, materiale og design! Plafond taklamper er typisk laget i glass for å gi det beste lyset. Men vi har også plafonder med stoffkant, som gir dem en ekstra piff og karakter! Philips har selvfølgelig også produsert noen LED plafonder, med deres eget design, gir det plafonden en flott utstråling, dog stadig med fokus på belysning.

Vi har skrevet det mange ganger, men vil gjerne nevne det igjen. Plafonder er ikke som vi husker dem. Det er så mange variasjoner i plafonders design, dermed er det helt sikker også en plafond til ditt tak og din bolig. Plafonder benyttes primært til belysning, så kan man supplere med andre taklamper til hyggebelysning. Vi velger å frembringe en taklampe eller plafond fra Phillips EcoMoods, nemlig Being. Denne tak plafond gir et fantastisk arbeidslys - vi har dem også på vårt eget kontor av samme årsak. Samtidig har den også det flotte og stilrene design, som Phillips er kjendt for. 

Velg en plafond taklampe

Mange av våre plafonder selges uten pærer - noe som betyr at du selv kan velge hvilken pære som dekker ditt belysningsbehov. Hvis din takplafond skal monteres i gangen, skal den tenne med det samme, og avgi et godt lys. Monterer du plafonden i en mellomgang, ønsker du muligens et svakere og hyggeligere lys. Ønsker du å redusere strømforbruket, er eksempelvis Philips EcoMoods plafonder montert med en sparepære som avgir et fantastisk lys. 

Den optimale belysning er en god og fleksibel allmennbelysning med for eksempel en plafond, og deretter sekundær belysning i form av gulvlampe, bordlampe, vegglampe eller pendel. Husk at en billig plafond kan være like effektiv og god som den dyre modellen, ofte er det designet og valg av pære som avgjør prisen på plafonden eller lampen.