Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
  • Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Vegglamper til baderom

Ofte kan det virke litt uoverskuelig å velge en vegglampe til baderommet - men vi hjelper deg gjerne. Under alle varene kan du se en IP klasse med tetthetskrav til vegglampene på badet - generellt kan du montere alle vegglamper du finner i denne kategorien, hvis de sitter 60 cm fra blandebatteri. Er det ikke direkte fare for vannsprut, så har du ikke disse krav. Brik litt tid på å se igjennom denne kategorien, slik at du finner din nye vegglampe til badet nedenunder.

 

Les mer

29 artikler

29 artikler

Vegglampe til bad

Det er mange super fine LED vegglamper til bad og våtrom som har et godt lys, men som samtidig har et lavt strømforbruk. For oss skal en  LED vegglampe til badet gjerne være flott i designet da den jo skal holde i mange år - men selve belysningen i vegglampen er alltid første prioritet.

Tenker du på vegglampe til baderommet er det viktig at du også tenker på hva som ellers er av belysning på badet. Du skal nemlig primært benytte vegglampentil baderommet som et supplement til den øvrige belysning, i sær er taklamper eller downligts viktig på badet. Vi anbefaler at du monterer vegglampene på badet de steder hvor du har behov for det ekstra lys som en vegglampe til baderommet kan gi deg. Hva med en speillampe, hvor du har nytte av ekstra lys i forbindelse med makeup eller barbering.

Tetthetsgrad vegglampe til baderommet

Nedenunder finner du en oversikt over de IP klasser som er godkjendt til til bad og våtrom. Dette gjelder for taklamper og selvfølgelig også de vegglampper i baderommet som skal ha den korrekte godkjenning. I prinsippet kan du montere en vegglampe i våtrom så langt fra vann, at den ikke har behov for en spesiell IP klasse, dette betyr at du faktisk kan benytte en vegglampe på badet med samme IP klasse som du ellers bruker i huset.

Du kan velge fritt i vegglamper til baderommet i nedestående IP klasser (du finner IP klasse på hver vare)

  • Baderom vegglampe IP21 + IP23 i sone 3

            - Lenger vekk enn 0,6 meter fra badet (dusjhjørne og badekar)

  • Baderom vegglampe IP44 i sone 2

            - Opptil 0,6 meter fra armatur 

  • Baderom vegglampe IP65 i sone 1

            - Over dusj og armatur, men med avstand fra gulv til tak på 2,25 meter kan du montere alminnelige IP21 lamper

Vegglampe som baderomslampe

På badet er det super viktig med et godt lys - det er her vi ofte starter dagen med makeup og barbering mm. Det er derfor du skal tenke litt ekstra over hvilken baderomslampe du har behov for, og hvordan lyset skal være på badet. En god regel er dog at du har beov for god allmennbelysning - noe som typisk vil være taklamper, downlights eller spotlights. I tillegg altså en vegglampe som baderomslampe ved siden av eller over speilet. Det viktigste med dine vegglamper på baderommet, er at de gir det korrekte lys ved speilet og dermed gjengir fargene godt. Philips har produsert endel gode baderomslamper til vegg som er supre over speil samt vegglampper ved siden av speilet. 

Det er en god idé å gå etter mere hvitt lys på badet, da hvitt lys gir en friskere følelse samt bedre lys på badet foran speilet om morningen. Det er derfor en vegglampe som baderomslampe skal være med et lys omkring 3000K eller lignende. En idé kan goså være å velge en baderomslampe som kan bytte lysfarge - slik som det er mulig med Philips Hue baderomslamper

Egne vegglamper til våtrom

Skal du bygget nytt eller rehabilitere din bolig - eller kun ønsker fornyelser av dine lamper på badet? Vi har samlet noen forslag i denne kategorien. Vi har et stort utvalg av flotte og stilrene vegglamper til baderommet - og vi har kontinuerlig nye og fine lamper på vei. Du har ikke behov for, som vi hører fra kunder - å være redd for å bytte lamper til baderommet. Det eneste du skal tenke på er de regler som gjelder i forbindelse med montering av lamper i våtrom, IP tetthetsgrad - og ellers finne den lampe du liker til ditt baderom.

I dagligdagen benytter vi ikke så ofte ordet våtrom - men et våtrom er altså et rom med vanntilførsel og sluk i gulvet. Et separat rom med toalett og vask er dermed ikke et våtrom. Det er forskjellige regler i forbindelse med installasjon av bl.a elektriske apparater, kun for å passe på deg! Hvis du finner en vegglampe til baderommet i denne kategori, skal du være oppmerksom på om lampen har den IP klasse som kreves der hvor lampen skal monteres. Som oftest betyr det ikke det helt store - så lenge du overholder reglene om avstand til dusj og armatur - samt at du ikke monterer en lampe som ikke er godkjendt til et dusjhjørne i dusjen! Montering i forbindelse med armatur og dusj er den primære årsak til IP klassifisering av våtromslamper

Vi har et stort utvalg av vegglamper til våtrom - kontakt oss gjerne hvis du har flere spørsmål.