Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
  • Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Baderomslamper med godt lys

Få hjelp til regler om baderomslamper nedenunder - Eller se alle baderomslamper under teksten. Baderomsbelysning krever nemlig at du setter deg inn i reglene om våtromsbelysning. Husk alltid på at din elektriker kjenner alle disse regler. Hva betyr eksempelvis IP? IP er en kapslingsgrad som beskriver beskyttelse mot inntrenging av faste gjenstander og vann. I vårt tilfelle hjelper det oss med å forklare hvor tett lampen er. Det første tall etter IP forteller hvor støvtett lampen er, det andre tall hvor vanntett lampen er. Derfor skal du kun se etter de siste tall, eksempelvis i IP23, er det tallet 3 som du skal ta høyde for.

Sone 0 = Lamper under vann

IPX7 - Kan eksempelvis være en IP67 godkjent lampe. Dette er altså en lampe som du kan montere under vann, eksempelvis nede i badekarret, utendørs boblebad, villmarksmbad, pools mm. Disse lamper er helt tette, slik at vann ikke kan trenge inn, derfor tåler altså disse lamper å være under vann.

Lamper til under vand

  

Sone 1 = Lamper over badekar eller tett på dusj

IPX4 - Lamper montert over badekar og opptil 2,25 meter fra gulvet over badekaret, samt også veggen rundt dusjen. Har du ikke vegg rundt dusjen, gjelder Sone 1 innenfor 60 cm fra dusjhodet. Husk at alle taklamper som er montert over 2,25 meter fra gulv - ikke krever særlig merking, du kan derfor benytte alle de lamper vi har, hvis de monteres over 2,25 meter fra gulv.

Lamper til badeværelse område 1

 

Sone 2 = Lamper tett på område 0 og 1

IPX4 - Lamper som monteres 60 cm fra Sone 1, noe som betyr lamper som sitter opptil 1,2 meter fra dusjen. I tillegg er det også den del av veggen som er over 2,25 meter fra gulvet i sone 1. Dette betyr igjen områder over 2,25 meter fra gulvet i dusjen. Husk at du skal montere taklamper over 2,25 meter fra gulvet, dermed er det egentlig ingen spesielle krav til lampene, du kan dermed montere og benytte alle typer av taklamper.

Badeværelseslamper område 2

 

Sone 3 = Resten + Taklamper

IPX1 - Ingen spesielle krav til lampen. Dette er resten av badet, samt hele den del av badet hvor avstand fra gulv til tak er over 2,25 meter. Her kan du benytte helt alminnelige lamper, det er ingen spesiell IP klasse, noe som gjør at du kan montere den tak eller vegglampe du ønsker i denne del av baderommet.

Du kan altid montere downlights, plafonder (taklamper) og spotlights på badet - over speilet kan du montere alle former for lamper, så lenge de er montert minimum 1,2 meter fra dusjen.

Badeværelseslamper område 3 (resten)

Les mer

1-51 of 66

1-51 of 66

Gode råd til baderomsbelysning

Skal du montere lamper på badet, har vi noen praktiske råd og retningslinjer. Det er ikke fordi du skal følge våre råd, kun som litt ekstra hjelp, slik at du får den beste løsning og belysning på ditt baderom.

  • Opplys gjerne speilet ovenfra og fra sidene
  • Suppler gjerne allmenn belysning (typisk downlights og taklamper) med godt lys til makeup, barbering mm.
  • Montér gjerne 1 - 2 downligst i dusjhjørnet

Regler for belysning av bad eller våtrom

Skal du lyssette bad eller våtrom, er det 3 forskjellige klassifiseringer du skal være oppmerksom på. Du må gjerne velge en høyere IP klasse enn den anbefalte, men ikke en lavere enn hva som er tillatt. IP klasser er noe vi også kjenner fra utendørslamper og panelovner og er en beskrivelse for hvor vanntett / sprutsikker en lampe er. Det er et krav at du har autorisert til å montere dine baderomslamper. Hvis du ser på tegningen, kan du se hvilke IP klasser det skal være i de forskjellige soner.

IP klasse for badeværelseslamper

Alle lamper uten nenvte IP klasse, er IP20/21, disse lamper kan monteres 2,25 meter over gulvet, samt i sone 3.

Er du usikker på montering av dine lamper på badet, anbefaler vi deg at du undersøker med autorisert elektriker - sikkerheten er svært viktig på baderommet, derfor skal lampene monteres av fagfolk.

Baderomsbelysning til bad og våtrom

Designet på lamper er selvfølgelig også viktig, det er vi helt klar over. Derfor søker vi alltid etter nye flotte lamper og vi har allerede i dag et stort utvalg. Du kan ikke sette enhver lampe opp på ditt baderom, men mange leverandører lager flotte designlamper til baderommet. Er det noe du mangler, skriv gjerne til oss. Vi anbefaler at du velger lamper med glasskjerm da de gir et godt, bredt lys ut i rommet.

Vi har er stort utvalg av lamper til badet, fra noen av de største produsenter på markedet. For oss er sikkerheten i forbindelse med montering av lamper på badet viktig, derfor er alle de lamper du finner her, velegnet til montering på badet. Vi har alltid et godt tilbud på baderomslamper, masse inspirasjon og flotte lamper. God belysning er super viktig, både foran speilet, i taket og i dusjhjørnet. Vi anbefaler gjerne LED lamper til badet - de tenner med det samme samtidig som de gir et godt lys.

To typer av baderomslamper

Som oftest finner vi to typer av baderomslamper, vegglamper og taklamper. Vegglampene er til tradisjonell montering på veggen for å opplyse baderommet - det vi selger mest av er vegglamper til montering på vegg ved speilet, slik at speilet blir godt opplyst. Ofte er vegglampene laget av en metallplate med 2 eller 3 spotlights pekende nedover - gjerne med en glasskjerm slik at de opplyser både speil og baderom.

Taklamper til våtrom er ofte downlights og spotlights eller taklamper (plafonder) som tåler fukt. Disse kan benyttes til allmennbelysning - noen modeller kan vinkles slik at de også kan opplyse selve speilet. Du kan se våre forslag til flotte baderomslamper nedenunder.

Har du spørsmål, kontakt oss gjerne - les også vår guide om belysing til baderommet.