Vi leverer ordrer som vanlig (Les mere)

×
  • Inkl. MVA og Toll
  • 365 dagers returrett
  • Frakt 80 KR
  • Gratis retur v/bytte

Smartlys i huset

Lys er ikke bare lys - I dag er det utallige muligheter til å få smartlys som passer akkurat til dine behov. Smart lys er når du har muligheten til å kontrollere lyset på annen måte enn normalt med en bryter. Det kan være via en app på din smarttelefon eller nettbrett. Det kan også være lys som automatislk slås av og på av seg selv når du trenger det. Nedenfor har vi samlet situasjoner hvor smartlys kan brukes i hverdagen.

Populære Smarthus merker:


 

Trådløse kontakter - Uten elektriker

En av fordelene ved Smart lys er at du ikke er bundet av en gammeldagse bryter på veggen. Det er trådløse kontakter som du kan sette opp hvor som helst det passer deg. Så hvorfor ikke ha kontaktene sittende der det gir beste mening? Det kan være over sengen eller sofaen, slik at du ikke trenger å reise deg opp når lyset skal tnnes eller slukkes. Det smarte er at du ikke trenger å betale en elektriker for å trekke nye ledninger eller installere nye kontakter, du setter dem bare opp selv, fordi de er trådløse og kun krever dobbeltsidig tape eller et par skruer.

Trådløs dæmperkontakt


 

Lys som tenner av seg selv

Automatisk lys av og på er en stor del av en Smartlys løsning i dag. Geofencing er når lyset automatisk slås på i de lamper som du ønsker, når du fysisk nærmer deg huset ditt. Så er lyset alltid på i de mørke tidene når du kommer hjem fra jobb. Smart bevegelsessensor er også et alternativ, der du kan få dem til å slå på forskjellige lamper alt etter hva du trenger. Det kan være at du om natten, når du går på toalettet, slår på lyset i en varm og dempet farge og unngår å våkne helt.

Hue Motion Sensor


 

Lamper som kunstverk

Kunst kan være mange ting, så hvorfor ikke bruke lys som kunstverk? Fordelen er at du alltid kan endre form, design og farger. Nanoleaf er et levende maleri som alltid kan endre farge. Du kan velge selv eller la smarttelefonen sørge for fargeendringen. Ved oppsetting bestemmer du selv hvordan utformingen skal være, hvordan du legger platene og i hvilket mønster. Det er enkelt og du kan til og med endre det fra tid til annen hvis du trenger fornyelse, det er bare utstyrt med dobbeltsidig tape.

Nanoleaf Aurora


 

Lamper med fjernkontroll

Smart lys trenger ikke å være så fancy med app til smarttelefonen osv. Det kan bare være en fjernkontroll til dine lamper, hvis du f.eks. har en lampe som står et sted hvor du ikke kan nå bryteren eller du vil styre lampen uten å reise deg opp fra sofaen eller sengen. Det er også smart lys. Det finnes flere typer fjernkontroller til lyskilder, f.eks. Philips Hue og Jedi. Begge typer er enkle og krever bare en lyspære og en fjernkontroll.

Lampe med fjernbetjening


 

Les mer

1-51 of 92

1-51 of 92

Er det dyrt å ha smart lys installert?

Smarte lyskilder er noe dyrere enn vanlige LED-pærer, men det er viktig å huske på alle de andre fordelene man får med smart belysning. I tillegg bør man huske at både LED-pærer og smart belysning vanligvis har en levetid på 25 år. Så man skal ikke bytte lampen før lenge etter at den er kjøpt og hvem vet hvordan verden ser ut til den tiden. Den faktiske installasjonen av smart belysning er noe du kan gjøre selv. Det krever ikke en dyr elektriker for å installere systemet for deg, så ingen dyre elektrikerregninger, bare litt ferdigheter på din telefon. Hvis du har problemer med oppsetting og installasjon selv, kan du alltid kontakte oss for å få hjelp.

 

Smart belysning - Får man bruk for det, eller er det bare gøy i starten?

Selvfølgelig er det mange som starter med smart belysning fordi de synes det er veldig morsomt å være med på elektronikkens mote. Imidlertid tror vi at hvis man får oppsatt sin smartbelysning og får den integrert i hverdagen vil det definitivt være noe du bruker daglig, og noe du vil ha vanskelig med å unnvære igjen. Det er klart at du sannsynligvis ikke får brukt hele fargespektret i Hue Farge-pærene daglig, men de mest vanlige innstillingene som f.eks. hyggebelysning og dimmerfunksjon vil de fleste nok bruke daglig.

 

Fungerer de forskjellige smarte systemene med hverandre?

Det er mange systemer i dag når vi snakker smart home. Vanligvis har de alle sin egen app. Men det finnes integrasjoner som sørger for at produktene fra forskjellige produsenter virker med hverandre. De vanligste integrasjonene er Apple Homekit, Amazon Alexa og Google Home. Slik kan du f.eks. få lys og termostater til å fungere sammen, så når du forlater hjemmet ditt, dempes varmen og lyset slukkes.